Till toppen
The 3 steps are Choose table, Choose variable and Show result. You are currently at Välj variabel

Köttproduktion årligen (slakter i slakterierna)

Välj variabler

2024-02-23
st, kg, kg/st
2015-03-05
FOS: Naturresursinstitutet, Köttproduktion
Luke_Maa_Liha_01
Luke/Tilastot
Nu har du hamnat på en sida där du ska välja variabler och värden för dessa.
Obligatoriskt
Sökfält för att markera värden i listan1990 , 1991 , 1992 ,

Valda 1 Totalt 34

Obligatoriskt

Valda 0 Totalt 3

Obligatoriskt
Sökfält för att markera värden i listanTOTALT (art) , NÖTKREATUR TOTALT 5) 7) , .NÖTKREATUR AV KÖTTRAS TOTALT ,

Valda 0 Totalt 27

Antal valda celler är:
(maximalt tillåtna antal är 10 000 000)

Presentation på skärmen är begränsad till 10 000 rader och 100 kolumner

Antal valda celler överstiger tillåtna 10 000 000
Teurastusmäärät sisältävät myös luomuteurastusmäärät.

Art

Liharotuiset naudat: Teurastetut naudat luokitellaan liharotuisiin, jos niiden emä on ollut emolehmä.#1) En del av galtarna och suggorna ingick i gruppen slaktsvin.#2) Får- och lammkött, hästkött: Statistikföringen har blivit mera omfattande 1.1.2006.#3) Fårkött: Statistikföringen har blivit mera omfattande 1.1.2012.#4) Sisältää myös ulkomaille teurastettavaksi viedyt siat.#5) Före 2020 byggde klassificeringen av nötkreatur i statistiken över köttproduktion på klasser enligt slaktkroppsvikt. Från och med 2020 har klassificeringen byggt på klasser enligt slaktålder.#Klassifikation var till år 2019:#Nötkreatur totalt#Kor#Tjurar >= 130 kg
Kvigor >= 130 kg
Ungnöt 80-129 kg
Kalvar <80 kg
6) Innehåller även dikor
7) Innehåller även slakter av köttras nötkreatur

Art

.Dikor

Från och med 2022 slaktsiffrorna för dikor år är inte jämförbara med tidigare år.

GETTER

Antalet om slaktade getter 2021 har korrigeras (24.2.2023).